Saturday, 5 May 2012

aq ade wat video pasal sahabat n jamuan kelas 4a2 prinsip akaun,,,kalau nak tgk bley tekan  kat bawah nie bile da tgk jgn lpew plak like yew,,,ok tu jew nak cakap,bye,,,

ttefdgewdehd!!!

hehehe,,aq tak tahu nak cite apew,,cume aq bersyukur keadaan umi da smakin stabil,,umi dah beransur sihat,,,
aq nak citer pasal semalam,,kat sekolah,,aq macam biase jeling-menjeling dye,,,,pastu dye takot nak tegor aq kot,,mule2 dye mcm wat2 jln kat dpn aq mcm nak letak barang pastuh da kebetulan,,kat situ dye tegor aq,,dye ckp "anis malam nie aq tusyen tau" mule2 aq ingat mcm malas nak balas,,pastuh terspontan aq cakap lembut kat dye,,aq cakap "iaaaaaa,,,," aq x pandang pon muke dye,,,malas,,,,then dye n kawan dye,,,kacau ira pastuh aq ckp kat ira jgn layan,,,sbb penat dengo suare dyorang memekak jer,,,pastuh aq gi blik air ngn shida n ira,,,pastuh terserempak dgn dak tuh,,dye kacau ira,,pastuh ira layan,,,second time aq gi lagi,,dye ckp "ko nie asyik gi tandas jew??" pastuh aq balas sukew atie aq lha yg ko sibuk asal,," pastuh dye ckp aper tah yang penting adew perkataan serius aq malas nak layan dye adew gak kacau ira tp ira x layan,,,padan mukew,,,hahhhahaa,,eh tergelak plak,,,masew nak blik tuh dye kacau ira lagi tp ira wat dang je,,padan muke dyorang kalor jer ira x layan,,,aq da jeles da kalu ade org yg rapat ngn dye ke apew ke,,aq un tak thu nape,,tp bagus lah kot x sesak kpale,,jew....


malam nyer kitorang jumper ag kat tempat tsyen,,,aq tego dye aq ckp "jom naik" pastuh dye ckp nnti lah,,,"aq tnyer ag "nak tggu gelong ea,," pastuh aq un tak thu dye jwab apew aq un trus naik atas,,,pastuh farah ckp pasal asip,,sengal jer, kat dlm kelas tsyen x bnyk ape yg blaku cmew ade scene yg wat aq toleh blakang,,,aq gelak pastuh terpandang dye senyum,,ya ALLAH indah sungguh ciptaanmu,,,manis senyuman nyer,,,boleh menggertarkan jiwa seorang perempuan...hehehehe,,,,pastuh mse blik x de pape yg blaku,,, aq trun lambat teman kawan aq bayar yuran...pastuh aq trun tgk dye da x dek,,da blik kot,,aq un tros lah blik,,,


then pagi nie aq tgk fb aq wat hal aq malas nak pikir aq deactivate acc fb aq,,,puas hati,,,x lah sakit ati kalu on9 slalu pasnie bley ar concentrate kat study lg un SPM da nak dekat,,,so tu yg kene struggle tuh,,,hehehe,,,
ok lah sampai sini sajer ye,,,,assalamualaikum,,

Saturday, 28 April 2012

@hati terlukew@

aq exited sngat sbb nak gi pesta buke tp,,,tetibe cancle lak,,aq da update kat status,,,tp hampa sngt,,ye la tetibe lak ummi x sehat,,,nak wat cmnew ibu didahulukan kluarga  diutamakan,,hehehe,,,cmne nak ckp hati ku yg terluke tike ini,,,tp yang penting aq gi maik akak kat melake and abng tercinte,kiki kat bangi,,,tp bile dye balik dpt lha mngubat rindu skit,,sapew x rindu dye abg yg sporting,,awesome,,adik bradik yg lain pon senang ngn dye,,,nak tengok ta rupe paras dye,,,,


ensem x abang ku yang tercintew,,,hehehehe

dyelah yang selalu wat aq gelak,,n kadang2 wat aq nak nangis,,,dye take care orng nyer,,kitorang sekepale,,x mcm abg aq yg lagi satu,,x beberape mesre alam,,,dye selalu tnyer pasal pelajaran,,,selalu nasihat kan tok aq,,and kekadang aq dok nasihat kat dye,,,kitorang x mcm adik beradik yang lain,,bijak kami just pandai jer,,hehehhe x geti bersyukur betol aq nie,,ok lha,,,sampai sini saje corart-coret  kite pd pagi nie,,ok papai,,, ^_^

sahabat yg setie bersame ku,,

di kala malam mendatang idea untuk menulis tentang sahabat yg setia dgn aq x kire suke atau duke,,,
kat sini aq nak wat sajak tentang persahabatan,,


sahabat,,,,
kau adalah inspirasiku,,
kau ada dikala aq jatuh ,,
dan kau menyambut tanganku,,
tatkala aq jatuh,,
kau senantiasa menasihati ku,,,
agar menjadi insan yang lebih baik,,

sahabat,,,
tatkala aku tidak bekeyakinan,,
kau sentiasa ade untuk bangkitkan aq,,
dan hanya aq yg membuatkan,,
dikau sedih,,,
atas kedegilan diri ini,,,

sahabat,,,
aq berharap agar,,
persahabatan kite kkl,,,
selamanye,,,
andai hubungan kite terputus,,,
ingatlah sajak ku ini,,,
aq tujukan khas buat mu,,
yang bernama sahabat,,,
yang aq sayangi,,,


nukilan: muhasabah chinta@anis syafiqah
khas untuk: ira hazirah,shida,mida mail,ain norman,kak cik(adik sdare tercinte)


heheheh,,,mcm apew tah sajak nyer,, tak thu lah best ke tak,,,nak knal tak dgn kawan saye,,yang pertame,,,ira hazirah@nur hazirah binti hazman,,,jap nak tgk gambar dye bley tgk kat bawah,,




cantek kan,,,kitorang sekepale tp aq yg kuat touching sikit dok at tanjung agas,,,umur sbaye amik kos prinsip akaun same mcm aq gak



nie plak kawan merangkap sepupu aq,,,ayah aq n ayah dye spupu,,so kitorang nie ade bau2 bacang lah,,dye ank org kontraktor mashuk,,,tp sentiase merendah, diri,,,aq suke,,bek org nyer dialah yg pnah nagis sbb aq,,dulu,,kami musuh,,,sbb mane kat skolah rendah dulu aq mcm x sepopuler dye n the geng,,maklum lha orng pandaikan,,tp skunk da berubah,,,


nie plak besfreind @ adik sedare tercinte,,,suke duke kami bersame,,n dye lbey matured berbanding dgn umur nye,,org x kan prcaye dye f2,,mase dye f1 pon org ckp dye mcm f4,,best layan kpale dye,,bile da jumpe,,hemph,,,ade je crite yg nak dikongsi bersame,,


nie plak kawan aq yg muke nyer iras cinte laura,,sirius serupe,,,dye bnyk nasihatkan aq,,dye baik sangat,,,and senang berborak ngn dye,,,


nie plak kawan aq yg kecil molek dye ngn mida same saiz tapi da mcm adik beradik bile berjalan bersame,,soo,,ni la sume kwan aq yg sentiase ngn aq bile suke dan duke,,,tangis dan tawa,,

gurlz i really love u allz,,,,


so kat sini sume da knl ngn besfren saye,,mereke mmg awesome,,otak gile2 tap bile serius,,jgn di tego,,aq je yg mmpu mencairkan atie mreke selain pakwe mreke,,hhehehe,,ok lah lenguh tangan nak menaip,,,sampai disini saje,,kalu ade masew aq tlis ag ea,,,bye asslamualaikum,,,


sahabat baru


kat sini nak citer pasal kawan baru yg bernama aimie adwa,,,mule2 knal gitu2 jer mase f4 pastu mlew knal dye btol2 mse ari rabu ari tu mule cerite nyer mcm nie,,aq x koko ptg tuh sementare nak tunggu aina ade perjumpaan pbsm aq lepak kat bilik rawatan,,kat situ lah kami kenal each other,,kitorang gelak sesame2,,mase tuh dye demam,,,aq urut kpale dye,,n blog nie dye yg wat,,cantek kan,,dye baik org nyer mcm da lame knal tp yg da lmew knal mcm x knal ,,,hehhee kat situ kami berkongsi rahsie,,,tu yg mcm da lmew knal,,nak tgk x kawan baru saye yg cantek tu,,bley tgk kat bwah,,


chantek kan,,ayu n manis je mukew dye,,


kami kenal dalam mase yg singkat tp bg aq mcm da lmew knal,,aimei adwa,,ko awesom,,,ok lah sampi disini saje ok,,assalamualaikum


CERITE AKUE,,,

salam,,,apew kabo semue,,saye sebenar nyer nak luah kan rase yg terpendam,,,sebenar nyer saye update status sbb nak share suke duke saye,,,tp,,,orang sering salah aggap,,,nak wat cmnew an,,redha je lha,,,urm,,sebenar nyer,,aq da skew kat sorang nie,,,da lmew tp dye yg x thu tp ramai kwan aq yang da thu,,,tp ramai yg x setuju sbb dye kurang ajar ngn aq,,,tp dye pandai pujuk aq ngn gurauan nyer,,dye merayu kat aq suruh bwak tu bwak nie,,pd mule nyer mmg x nak tp diikutkan nak sedekah,,,bg je la,,aq buat kek coklat,,pg tu lha yg kawan aq dok nasihatkan kat aq spaye aq sedo,,mule2 msew nak masuk kelas,dyorang espek aq bwak mknn tp,,aq jeling maot kat dyorang tersentap kot dyorang,,senyap  je ppagi uh,,and lg satu pg uh aq n the geng adew prentation,,kene wat sajak berlag7u najwa latip,,mmg kucar-kacir lha,,aq mitak dyorang nyanyi sesame,,mule2 geng aq segan2 last2 satu klas follow,,best tp segan sbb adew yg x masok tempo nyer n ade pitching yg lari,,sbb kat kelas aq di gelar NAJWA KETIP kuang ajar x,,nyirap tahap gaban kot,,ok bebalik pd cite,,aq x pandang lansung muke dye,,bile terpandang un aq jeling balik,,,tu yg dye takot uh,,itu pon tunjuk ajar sahabat setia shida,hehehhe,,mcm mentor lak tunjuk ajar ku sifu,,,,,then msew uh sejarah cikgu x masuk jast bg kerje jew,,lpas wat keje aq tgk dye tido,,mlew2 mmg x nak bg tp kwan aq ckp ko anggap sbg sedekah n ko doa spaye bile dye makan dye x kan ejek aq lg,,aq un bg jelah,,mule tu takot2 jgak,,pastu aq brani kan diri pnggil nemw dye,,,pastu dye mcm x layan pastu aq suruh kwan aq yg bg,,dye tnye sapew bg,,kwan aq ckp namew aq pastu kwn aq ckp muke dye mcm len je mcm x skew tp balun jgak kek aq,,,aq un x kesah janji sume rasew,,pastu lpas org ke2 yg aq minat aq nie ramai minat org tp org x minat aq,,ok,,pastu dye nak kaco aq,,ko skali aq jeling maot dye takot tau pastu dye ckp "ok,,ok anis sory ea,,jgn pukul aq,," x mmsal ek,,pastu shida ckp tau takot,,then masew aqwas kitorang turun lambat sbb aq wat keje pa skit,,kitorang tgk citew tntng kiamat,,seram sejuk seyh,,then bile da time tok blik ade yg balik awal n lambat,,aq balik lmbat sbb tgk video nashid,,dye da blek da,,pastu aq dngo suare sumbang kat luo bile aq tgk adw dye,,aq jeling skali lagi,,,pastu aq tgk dye da x de,,aq malas nak layan,,then malam tue,,,aq bertembung ngn dye msew nak gi tsyen,,dye bley berpatah blik,,so aq trun kete,,aq ckp ngn kawan aq yg dye nak tsyen samew kwan aq pon da prasan dye ulang alik dari td,,dye bkn nak dtg kat aq,,aq yg kenew dtg kat dye pnat aq lambai dye sruh dye gi kat aq tp hambar,,aq mintak atiqah teman aq,,dye nampak comel mlam tu,,dye tnyer tntang tsyen ari sabtu,,aq seday sngt sbb aq rase dye nk tsyen ari sabtu,,da la bdak tusyen ari sabtu lawa2 tergugat sey walau un aq x lawa,,pastu aq ajak dye join aq malm tu tp dye kate nnti lah segan agak nyer,,dye un bla aq un msuk klas,,,msew nak masuk klas tu atiqah ade tnyer pasal dye,,rpe nyer atiqah da knal ngn dye,,pastu dye ckp lah muke si dye not bad,,,aq pon setuju ngn kate2 atiqah,,peristiwe malam tuh mmg x ley lpew...x expect bley jumpe dye dalam keadaan mcm nie,,hahahha,,klaka bile diingatkan blik,,,aq x thu mcm manew nak jumpe dye ari rabu nieh,,hehehehkite tunggu dan lihat je lha,,ok lha sampai disini saje cite aq,,ok,,asslamualaikum,,,